Kredi Neden Kabul Edilmez | 10 Neden

Kredi Neden Kabul Edilmez | 10 Neden
Kredi Neden Kabul Edilmez | 10 Neden

Kredi Neden Kabul Edilmez – Başvurduğunuz kredi ve kredi kartlarının finans kuruluşları tarafından olumsuz bulunmasının pek çok nedenleri vardır.

Kredi ve kredi kartı başvuruları teknolojinin gelişmesi ile artık sanal ortamda da yapılabilmektedir.

Kredi Neden Kabul Edilmez? İşte Sebepler

  1. Kredi Notu – Kredi notunuzun düşük olması kredi reddi sebepleri arasında en baştadır. Kredi notunuz sayesinde bankalar ve finans kuruluşları sizin diğer borçlarınızı ödeme disiplininiz hakkında çok detaylı bilgilere ulaşabilmektedir. Bu ödeme disiplini sonucunda kredi notunuz düşükse olumsuz kredi sonucu ile karşılaşabilirsiniz.
  2. Kredi Kartı Borcu – Kredi kartı borcunuz da kredi çekme durumunda karşınıza çıkacaktır. Ödemesi gecikmiş olan veya ödenmemiş olan kredi kartı borcunuz var ise krediniz onaylanmayacaktır. Bu durumda mutlaka ya kredi kartı borcunuzu gecikmeden çıkarmanız ya da kredi kartı borcunuzu ödeyerek kapatmanız gerekecektir. Ancak burada bilmeniz gerek konu şudur. Bu borçları kapatsanız da hemen kredi notunuza yansımamaktadır. Bu borç ödeme durumları genelde bir sonraki ay sistemden düşmekte ve bankalar bu ödemeleri yaklaşık 1 ay sonra görmektedir.

Vergi Borcu Mutlak Etken!

  1. Vergi Borcu Olması – Herhangi bir vergi borcunuzun bulunması da (taşıt, gelir, kurumlar vb.) kredi başvurunuzun olumsuz sonuçlanmasına sebep olabilir.
  2. Kefil Sorunu – Zamanında kefil olduğunuz kişinin borcunu ödememesi veya bu borcunu sürekli olarak gecikmeli olarak ödemesi sizin de kredi notunuzu düşüreceğinden, bu durumda kredi başvurunuzun olumsuz sonuçlanmasına neden olabilir.
  3. Başka Kredi Borcunuz Bulunuyorsa – Başka bankalarda yüksek rakamlı kredileriniz veya yüksek rakamlı kredi kartı borcunuz bulunuyorsa bu durumda da kredi başvurunuz onaylanmayabilir.
  4. Borçlanma Limitiniz – Bankalarda her vatandaş için gelirine göre bir borçlanma limiti belirlenmiştir. Bu borçlanma limiti sizin geliriniz ve sizin sigortadaki çalışır durumuna göre belirlenmektedir. Kredi başvurusunda istediğiniz tutar borçlanma limitinizi aşıyor ise kredi başvurunuz onaylanmayacaktır.
  5. Geliriniz – Geliriniz de kredi almanızda büyük önem taşımaktadır. Geliriniz ne kadar yüksek ise alacağınız kredi miktarı da o kadar yükselir. Aylık geliriniz (maaşınız) kredi geri ödeme miktarınızın altında ise yine kredi başvurunuz onaylanmayacaktır.
  6. Bankaların kredi şartları – Rekabet şartlarının ağır olduğu dönemlerde bankalar kredi ve kredi kartı verme şartlarını zorlamaktadır. Bu dönemlerde kredinizin olumsuz olma ihtimali yüksektir.
  7. Sigorta Priminiz Bankalar ve finans kuruluşları bankalar arası ödeme durumunuzu inceleyebildiği gibi sigorta durumunuzu ve sigorta borçlarınızı da inceleyebilmektedir. Eğer sigorta prim borcunuz var ise muhtemelen krediniz onaylanmayabilir.
  8. İcralık Durumlar – Her hangi bir borç sebebi ile icralık olanlarda kredi başvurularının sonucunda olumsuzlukla karşılaşabilirler. Eğer icra müdürlüğünde bir icra dosyanız bulunuyor ise kredi başvurunuz muhtemelen reddedilebilir.

Netice olarak, kredi başvurularınızın pek çok şekilde red edilme durumu vardır. Yukarıda saydıklarımızın dışında da karşılıksız çekler, arkası yazılan çekler, icraya verilen senetler, arkası yazılan senetler, ödenmeyen senetler gibi nedenlerde kredinizin olumsuz olarak sonuçlanmasına sebebiyet verebilir.